סין היא המדינה המאוכלסת ביותר בעולם ויש לה תוצר של 22 טריליון דולר. פעם זה נחשב לשוק מתפתח, אבל כיום היא אחת הכלכלות הגדולות בעולם.
הכלכלה הסינית צומחת בהתמדה מאז 1978, עם קצב צמיחה שנתי ממוצע של 9%. כלכלת סין מונעת על ידי ייצור ויצוא, המהווים יותר מ-60% מהתמ"ג שלה. מגזר השירותים שלה מהווה 40% מהתמ"ג, בעוד שהחקלאות והתעשייה מהווים פחות מ-10%. החוזק הכלכלי של סין הפך אותה לשחקן גדול בסחר העולמי.
כלכלת סין לא רק חזקה אלא גם עמידה בפני גורמים חיצוניים כמו מיתון עולמי ומלחמות סחר.
סין היא מדינה שחשוב לדעת עליה בכל הנוגע לכלכלה. המדינה גדלה בקצב מהיר, וגם כלכלתה מתרחבת במהירות. עם זאת, כלכלת סין עברה בשנים האחרונות מלהיות מבוססת על ייצור להיות יותר מוכוונת שירותים, סין משפיעה רבות על הכלכלה העולמית, את ההשפעה ניתן לראות במגוון מישורים גם במישור של השקעות בשוק ההון כמו שניתן לשמוע בפודקאסט המלא של עומר רבינוביץ' המסביר על החשיבות של המעצמה הסינית.
המשמעות היא שהצמיחה הכלכלית של סין אינה תלויה בייצור כפי שהייתה בעבר – מה שהופך את המדינה לפחות פגיעה לתנודות בשווקים גלובליים כמו ארה"ב ואירופה.
סין היא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, עם תוצר של יותר מ-14 טריליון דולר. סין היא גם מעצמת על עולה והפכה לשחקן מפתח בכלכלה העולמית.
סין היא אחת המדינות החשובות ביותר מבחינת חשיבות כלכלית וכוח. היא נמצאת במגמת עלייה מאז הצטרפותה לארגון הסחר העולמי (WTO) ב-2001, מה שחשוב לדעת מכיוון שהצמיחה הכלכלית של סין תלויה במידה רבה בסחר בינלאומי.
כלכלת סין צומחת בקצב שנתי של כ-7% בשנים האחרונות, מה שאומר שהיא עשויה להיות אחת המדינות החשובות ביותר לסחר העולמי בעשורים הבאים.
לעוד מידע על החשיבות שיש לסין בהיבטי כלכל מומלץ לעבור לפודקאסט של עומר רבינוביץ’ שמסביר כי סין היא לא רק מעצמה כלכלית, אלא גם מעצמה טכנולוגית.
כיצד משפיעה סין על שוק ההון העולמי
סין היא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם והיצואנית הגדולה בעולם.
לעלייה הכלכלית של סין הייתה השפעה משמעותית על שוק ההון העולמי. סין מהווה יותר מ-25% מהתמ"ג העולמי ואת חלקה בסחר הבינלאומי. המדינה היא גם משקיע מרכזי בשווקים הבינלאומיים, עם רזרבות של 3 טריליון דולר, כמו גם יעד מרכזי להשקעות זרות ישירות (FDI). העלייה המהירה של סין יצרה גם קטגוריה חדשה של נכס פיננסי שלא נראתה בעבר – שוק מניות A הנקוב ברנמינבי. בעשור האחרון, יתרות המט"ח של סין שולשו ליותר מ-3 טריליון דולר. מכיוון שהיא אחת משותפות הסחר הבינלאומיות הגדולות והכללתה ב-SDR נחשבת כצעד לקראת השגת רזרבה גלובלית מטבע, הרנמינבי הסיני נחשב היטב. הבינאום של הרנמינבי הייתה תוצאה של הרפורמה ומדיניות הפתיחה של סין בעשורים האחרונים. ממשלת סין אימצה גישה חדשנית לבינאום הכוללת תערובת של צעדים ישירים, כגון הקמת שווקים מחוץ לחוף ופתיחת חשבון ההון שלה.
ממשלת סין משקיעה רבות בכלכלת המדינה ובשוק ההון שלה. זה הוביל לסין השפעה משמעותית על שוק ההון העולמי.
סין היא שחקנית מרכזית בשוק ההון העולמי, עם אוכלוסייה גדולה ותמ"ג עולה. סין היא אחת הכלכלות הגדולות בעולם והיא צומחת בהתמדה מאז שהחלה להיפתח להשקעות זרות ב-1978.
שיעורי הצמיחה הכלכלית של המדינה היו מרשימים, כאשר שיעורי הצמיחה של התמ"ג נעו בין 10% ל-20% מדי שנה במהלך העשורים האחרונים.